E-ITSPEA 3: Uus meedia...?

Kuidas sotsiaalmeedia on muutnud meie elusid?

 Kahtlemata on sotsiaalmeedia ajastu muutnud meid kui ühiskonda. Enamasti on see olnud positiivne asi. Nüüd saame inimestega üle kogu maailma ühendust võtta vaid mõne nupu vajutusega. Saame suhelda pere ja sõpradega ning olla kursis uudistega. Järgnevalt on välja toodud mõned valdkonnad, kus sotsiaalmeedia on muutnud viisi, kuidas me üksteisega suhtleme.

1. Uudiste kättesaadavus

 Me ei pea enam õhtuste uudiste lainele minema, et teada saada, mis meie ümbritsevas maailmas toimub. Nüüd saame jälgida uudiseid otse oma sotsiaalmeedia kanalite kaudu. See on kõige rohkem mõjutanud uuemaid generatsioone, kellest 40% väidavad, et loodavad oma uudiste saamiseks digitaalsetele müügikohtadele.

2. Suhtluse lihtsustamine

 Interneti mugavus võimaldab meile kiiret suhtlemist teistega. Sõnumi kirjutamine sõpradele võtab aega vaid mõni sekund. Sõnumi saatmine ning koheselt vastuse saamine on äärmiselt mugav, seetõttu ongi sotsiaalmeedias suhtlemine tänapäevalt eelistatuim suhtlusvorm.

Sotisaalmeediat kasutatakse pidevalt kas olemasolevate suhete jäädvustamiseks vüi uute suhete elusatmiseks.

3. Maailma avastamine

 Varem pidi teiste maade või kultuuride avastamiseks tegema mõningaid uuringuid, lugema raamatuid või vaatama telesaadet. Sotsiaalmeedia on võimaldanud saada sama kuid palju väiksema vaevaga. Nüüd on võimalik vaadata isegi otseülekandeid teistest riikidest.

 

 Sotsiaalmeedia muutub ja areneb iga päevaga aina rohkem. Ootan huviga, et näha, mida kujutab endast ette sotsiaalmeedia tulevikus. Loodan, et see muutub aina paremaks ning lisab meie eludesse midagi kasulikku. 

 

VIITED

 

 

Comments

Popular posts from this blog

E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

E-ITSPEA 1: Noppeid IT ajaloost

E-ITSPEA 9: IT juhtimine ja riskihaldus