E-ITSPEA 8: IT proff...?


 Mina näen tänase seisuga IT profina inimest, kes tunneb oma eriala ning omab kogemust IT alaste probleemide lahendamisel, see tähendab, et on oma karjääri jooksul läbi töötanud erinevaid IT-ga seotud probleemseid olukordi ning suudab suurema osa neist lahendada ilma abivahenditeta (nt. internet...). Tal ei pruugi olla omandatud kõrgharidus, kuid oma kogemuste poolest on ta värskelt kõrghariduse omandanud kogemusteta IT inimesest tööturul pikalt eespoolt. 

IT profi eeldused Eestis minu arvates ongi just pikaaegne töökogemus IT maastikul ning võime enese edasi arendamiseks. Ta võib olla hetke seisuga üks parimaid IT inimesi oma ettevõttes, kuid kui tal puudub tahtmine edasi õppida ning areneda, siis kiiresti areneval IT valdkonnas jääb sellise suhtumisega paljust ilma. 

Oskus edasi areneda ning kasutada varasemalt õpitut on ühed väärtuslikumad tingimused, mis kvalifitseerivad infotehnoloogia valdkonnas töötavat inimest "IT profiks". Tal on erialast kogemust ning ta tuleb toime korduvate probleemidega hoides mälus eelnevalt tehtud eduka lahenduse antud tõrkele. 

Kuigi usun, et kõrgharidus ei ole vajalik, et olla edukas ning teha karjääri IT valdkonnas, siis tuleb kasuks, kui see omandada mingi aja jooksul. Võid õppida kooliteel midagi uut, mida kasutada tulevikus töö juures ning samas saad kasutada ka tööjuures aastatega õpitut koolis. 

IT proff... inimene, kes tunneb oma eriala ning usub oma aastatega kogutud kogemustesse.

Comments

Popular posts from this blog

E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

E-ITSPEA 1: Noppeid IT ajaloost

E-ITSPEA 12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus